Tips en veel gestelde vragen

Tijdens de fotoshoot is het van belang dat de hond rustig is. Om dit te bereiken laten we de hond altijd even rondsnuffelen in de studio, zodat hij/zij wat bekend raakt met de geuren. Zorg er ook voor dat de hond voorafgaand aan de shoot zijn behoefde heeft gedaan en een (flinke) wandeling heeft gemaakt. 

Het is erg belangrijk dat je als eigenaar van de hond het vertrouwen hebt dat hij/zij het kan. Ben je als baasje onzeker dan neemt de hond dit over en zal het inderdaad lastig worden de hond mooi op de foto te krijgen.  De hond is in een vreemde omgeving en zal zich hierdoor al wat anders gedragen, dus heb vertrouwen. 

Bij binnenkomst in onze studio ontvangen we jullie met een kopje koffie of thee en de hond kan even rustig de studio verkennen en wennen aan de geuren. Ondertussen wordt de studio klaar gemaakt voor de shoot. Na ongeveer 10 minuten beginnen we te fotograferen waarbij een kleine hond op een tafel zit/staat en een grote hond op de  grond, er worden steeds kleine pauzes ingelast zodat de hond even kan ontspannen. Na ca. 30 minuten fotograferen stoppen we, want dan hebben de meeste honden geen zin meer. De hond kan nu in de relax houding en nu worden de foto’s uitgezocht.

In principe kan de shoot doorgaan, de hond voorafgaande aan de shoot wel even goed borstelen. Je zou er ook aan kunnen denken om de hond een dag voor de shoot even langs een was- en trimsalon te laten gaan zodat hij lekker fris bij ons verschijnt. 

In de studio ligt een harde vloer en na afloop van de shoot maak ik alles weer schoon.

In onze studio zijn wat hondenspeeltjes aanwezig en ook koekjes zijn op voorraad. Volgt je hond echter een dieet of lust hij niet alle soorten koekjes, dan is het zinvol eigen koekjes mee te nemen.

Wil je je hond helemaal tip top foto dan zou je een eenmalige was- en trimbeurt kunnen overwegen. Je hond komt dan helemaal fris, mooi geknipt met een glanzende vacht op de foto. We hebben een overeenkomst met trimskuorre de Dôlle, www.trimskuorre.nl, in de Triemen . Als je bij hun een afspraak en je geeft aan dat het voor een fotoshoot is bij Huisdieren-fotografie of Roel Bergsma fotografie dan krijg je een mooie korting van €xx,xx 

Een shoot met een kat komt grotendeels overeen met die van een hond. Grote verschil is dat de meeste katten zich niet laten sturen en meer hun eigen gang gaan dan een hond. Geduld is hier dus nog meer van belang dan bij een hond. Wat bij een kat vaak helpt is het meenemen van een kleedje o.i.d waar de kat thuis ook op ligt, dit voelt vertrouwd en meestal wordt de kat hier rustiger van. 

Als je een vraag hebt die hier niet bij staat dan kun je me een mailtje sturen en krijg je daar zsm een reactie op. 

mailto: info@roelsfotos.nl

Je kan je auto parkeren op de oprit van onze woning. De studio bevindt zich achter de woning en de bel voor de studio zit naast de voordeur van de woning. 

We verzoeken je om zoveel mogelijk op de afgesproken tijd te komen, zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten of dat wij moeten wachten. Soms wordt er uur op uur gepland en dan is het belangrijk dat alles soepeltjes op tijd verloopt.  De studio heeft geen wachtruimte, wachten kan op ons terras maar aangezien deze niet overdekt is, is dit bij regen niet aan te bevelen.